Bio

Hei, og velkommen til min virtuelle verden! Glad du fant fram.

Jeg heter Annie Dahr Nygaard, er 31 år og bosatt i Oslo. Jeg jobber som frilans skuespiller, og driver mitt eget teaterkompani som heter Fosforflammer.

Jeg har en BA i skuespillteknikk og teaterproduksjon fra Høyskolen i Nord-Trøndelag (nå Nord universitet). Min hovedlærer ved HiNT, Sandra Mladenovic, jobbet tett med den franske teaterpedagogen Jacques Lecoq før hun flyttet til Verdal for å utvikle sin egen pedagogikk. Hennes tilnærming til skuespillerfaget tok nesten alltid utgangspunkt i det fysiske, enten i kroppen eller i den fysiske verden rundt oss, og oppgavene skulle løses med improvisasjon i ensemble (hele klassen, eller i grupper). I løpet av de tre årene jeg var elev ved HiNT fikk jeg omfattende trening i masker, figurspill, klovn, bouffon, akrobatikk og dans – men kanskje aller mest verdifullt; utvikling av scenisk materiale gjennom samarbeid og improvisasjon “på gulvet”.

Etter endt utdannelse ved HiNT i 2012 ble jeg ansatt i det franske teaterkompaniet Phillippe Genty Compagnie, i forestillingen Forget Me Not. Denne forestillingen ble arbeidet fram gjennom improvisasjon ledet av Genty, og vi i ensemblet var involvert under hele prosessen. Genty hentet inspirasjon og materiale fra det underbevisste, og særlig fra drømmer. Materiale fra improvisasjonene bygget opp forestillingen, og Forget Me Not ble en storslått, visuelt drevet forestilling, hvor figurer, dans, sang og musikk var sentrale deler av uttrykket. Jeg trivdes svært godt i denne forestillingens fysiske verden, og lærte enormt mye om ulike tilnærminger for å skape, perfeksjonere og vedlikeholde scenisk materiale. Forget Me Not turnerte i tre år, over hele verden, og spilte blant annet i Paris, Moskva, Tokyo, Beijing, Helsinki, København og Oslo.

Da turneen var over bosatte jeg meg i Oslo, og fikk en datter som nå er tre år. Disse siste årene har jeg fokusert på å etablere Fosforflammer, og å finne min vei videre som skapende og utøvende scenekunster. Du kan lese mer om prosjektene jeg arbeider med på fosforflammer.no.

Når jeg trenger å stikke fingeren i jorda på skikkelig ikke-kunstnerisk grunn jobber jeg med å lære bort babypotting til kommende og nybakte foreldre. Dette kan du lese mer om på bloggen min Bli Bleiefri.