Bio

Hei, og velkommen til min virtuelle verden! Glad du fant fram.

Jeg heter Annie Dahr Nygaard, er 32 år og bosatt i Oslo. Jeg jobber som skuespiller, dramatiker og scenekunster. Her inne finner du det meste om mitt virke som skuespiller, om du vil vite mer om det jeg skriver og lager kan du besøke produksjonsplattformen min Fosforflammer.

Jeg har en BA i skuespillteknikk og teaterproduksjon fra Høyskolen i Nord-Trøndelag (nå Nord universitet). Min hovedlærer ved HiNT, Sandra Mladenovic, jobbet tett med den franske teaterpedagogen Jacques Lecoq før hun flyttet til Verdal for å utvikle sin egen pedagogikk. Hennes tilnærming til skuespillerfaget tok nesten alltid utgangspunkt i det fysiske, enten i kroppen eller i den fysiske verden rundt oss, og oppgavene skulle løses med improvisasjon i ensemble (hele klassen, eller i grupper). I løpet av de tre årene jeg var elev ved HiNT fikk jeg omfattende trening i masker, figurspill, klovn, bouffon, akrobatikk og dans – men kanskje aller mest verdifullt; utvikling av scenisk materiale gjennom samarbeid og improvisasjon “på gulvet”.

Etter endt utdannelse ved HiNT i 2012 ble jeg ansatt i det franske teaterkompaniet Phillippe Genty Compagnie, i forestillingen Forget Me Not. Denne forestillingen ble arbeidet fram gjennom improvisasjon ledet av Genty, og vi i ensemblet var involvert under hele prosessen. Materiale fra improvisasjonene bygget opp forestillingen, og Forget Me Not ble en storslått, visuelt drevet forestilling, hvor figurer, dans, sang og musikk var sentrale deler av uttrykket. Forget Me Not turnerte i tre år over hele verden, og spilte blant annet i Paris, Moskva, Tokyo, Beijing, Helsinki, København og Oslo.

Da turneen var over bosatte jeg meg i Oslo. Disse siste årene har jeg fokusert på å etablere Fosforflammer, og å finne min vei videre som skapende og utøvende scenekunster.

Når jeg trenger å stikke fingeren i jorda på skikkelig ikke-kunstnerisk grunn jobber jeg med å lære bort babypotting til kommende og nybakte foreldre. Dette kan du lese mer om på bloggen min Bli Bleiefri.